Lån utan UC


Vad är ett lån utan UC?
Ett lån utan UC innebär att banken eller långivaren som du ansöker om lån hos inte begär en kreditupplysning via UC. UC är namnet på ett kreditupplysningsföretag som tidigare hette Upplysningscentralen. Att ett lån är inte använder sig av UC betyder alltså  att det är ett annat företag än UC som gör kreditkontrollen.


 Tidigare dominerande UC  den svenska lånemarknaden men idag finns det många andra kreditupplysningsföretag som arbetar utifrån andra premisser än UC.


Fördelar med lån utan UC
Anledningen till att lån utan UC blivit populärt de senaste åren är för att din kreditvärdighet inte påverkas negativt av den upplysning som görs i samband med din låneansökan. Flera kreditupplysningar hos UC påverkar din kreditvärdighet negativt, det kan därför vara bra att använda en långivare som inte använder UC. Då behåller du en högre kreditvärdighet.


Med hög kreditvärdighet kommer du ha lättare att få lån hos storbankernas när du väl behöver det. Räkna med bättre lånevillkor än om du haft låg kreditvärdighet. Detta eftersom du inte utgör en lika stor risk för långivaren om du har hög kreditvärdighet.


Här på Godkända lån listar vi alla de bästa lånen utan UC. Alla långivare som finns på vår sida är från seriösa långivare. Det finns billiga lån även utan UC, jämför här för att hitta det lån som passar dig bäst.

I samband med att du signerar din ansökan, ofta via BankID, genomförs kreditupplysningen på dig hos ett annat bolag än UC och inom kort får du ditt lånebesked. När du jämför lån utan UC hos oss kan du se vilken kreditupplysning de olika långivarna använder.

Hur mycket kan jag låna utan UC?
Hur mycket pengar du kan låna varierar mellan olika långivare. Bland de lån som finns på Godkända lån finns lån från 1 000 kronor upp till 300 000 kronor. Med andra ord räcker det för att låna till det mesta, allt från att reparera bilen till en bostad.


Är det svårt att få stora lån utan UC
De allra flesta långivare utan UC lånar ut mindre än 50 000. Den långivare utan UC som ger ut störst lån är Wästgöta finans som lånar ut upp till 300 000.

Lån utan UC med många förfrågningar
Som vi varit inne på kan flera kreditupplysningar försämra din kreditvärdighet. Det gäller framför allt om du dragit på dig många upplysningar hos UC. UC lagrar dina tidigare förfrågningar i ett år. Väljer du i stället att låna utan UC påverkar inte antalet förfrågningar dina möjligheter att låna pengar då andra kreditupplysningsföretag inte delar med sig av din upplysning till UC.


Tänk på att inte låna för att täcka gamla lån. Lånar du pengar utan UC för att du har många förfrågningar kan det vara en bra idé att istället samla dina lån i ett så kallat samlingslån eller omstartslån. Vi listar även de bästa samlingslånen och låneförmedlarna här på Godkända lån. Ett exempel på en långivare som godkänner dåligt kreditbetyg är Nystart finans, och bland låneförmedlarna finns bland annat Lendo.


Lån utan UC med betalningsanmärkning
Det är möjligt att teckna lån utan UC med betalningsanmärkning via oss på Godkända lån. När du jämför lån hos oss kan du se vilka banker och långivare som godkänner betalningsanmärkningar


Vanligt med snabblån utan UC
De allra flesta lån utan UC här på Godkända lån är snabblån, även kallat SMSlån, med snabb handläggning och snabba utbetalningar. Tänk på att många av lånen även ska betalas tillbaka snabbt.

Ett snabblån passar dig som är i behov av en mindre summa pengar snabbt men kanske inte får något lån hos en långivare som använder UC.


Samla lån utan UC
Har du flera dyra snabblån och krediter kan du välja att samla dessa i ett större samlingslån utan UC. Har du exempelvis 3 små dyra lån på totalt 25 000 är det Inga problem att långivare utan UC som erbjuder ett billigare lån på den summan.Snabb utbetalning med lån utan UC
Eftersom de flesta lånen utan UC är snabblån har du ofta pengarna på kontot direkt, samma dag eller inom en dag.


Vad kostar lån utan UC?
Det varierar mellan långivarna, vissa är billiga och vissa är dyra. Jämför kostnaderna för de olika lånen här. Ett exempel på en långivare som är både billig och dyr är loanstep. Betalar du tillbaka lånet inom 14 dagar är det helt gratis, men väljer du att betala tillbaka lånet på en återbetalningstid som är mer än en månad blir det istället ett av de dyraste lånen.


Krav för att låna utan UC via Godkända Lån
Varje långivare har sina egna krav, men du måste vara minst 18 år, bosatt i Sverige och ha ett svenskt bankkonto.Alternativ till UC

Bisnode
Creditsafe
Safenode
Decidas Info AB
Sergel Kredittjänster AB
Syna AB
När du tecknar ett lån utan UC via Godkända Lån använder långivarna Bisnode, Creditsafe eller Safenode.

Du hittar alla våra lån utan UC genom att klicka här

Kom ihåg! Läs alltid villkoren för lånen innan du tar ett lån, och låna aldrig mer än du har råd med.