Låneförmedlare

Vad är en låneförmedlare?

En låneförmedlare förmedlar, precis som det låter, lån mellan långivare och privatpersoner och företag. Det finns många fördelar med att vända sig till en låneförmedlare istället för att vända sig direkt till sin bank.

Varför finns låneförmedlare?

I Sverige finns det massor av banker och långivare som lånar ut pengar  till privatpersoner, så kallat privatlån, blancolån eller konsumtionslån. Räntor och villkor skiljer sig åt mellan olika långivare särskilt då räntan sätts individuellt baserat på ens ekonomiska situation och kreditvärdighet. Därför kan det vara svårt att hitta rätt lån på egen hand. Det är här låneförmedlare kommer in i bilden.När du vänder dig till en låneförmedlare för att ta ett lån så presenterar de dig ett helt sortiment av privatlån från olika banker med olika villkor. På så sätt blir det enkelt för dig att välja ett alternativ som du tycker passar dina behov bäst.

Fördelar med att vända sig till en låneförmedlare?

Hade du själv vänt dig till bankerna så hade varje bank gjort en egen kreditupplysning. Gör du många kreditupplysningar på kort tid går din kreditrisk upp och du kommer med stor sannolikhet få sämre och sämre erbjudanden för varje ny bank du vänder dig till. En låneförmedlare tar endast tar en enda kreditupplysning som de delar med alla banker. Det är alltså en av de stora fördelarna med att vända sig till en låneförmedlare. Du sparar alltså både tid och påverkan på din kreditvärdighet blir minimal.


Att det är enkelt att jämföra lån givetvis en annan stor fördel med låneförmedlare. Många skulle bli förvånade hur en och samma person kan bli erbjuden så olika räntor från olika banker. Får du en för hög ränta kan det handla om tiotusentals kronor som du betalar i onödiga räntekostnader. Med en låneförmedlare kan du vara trygg i att du fått det bästa möjliga lånet för dig

Det är snabbt och allt görs online. Du får oftast svar inom 1 minut och som mest behöver du vänta i 24 timmar innan alla banker lagt sitt bud 

Det är kostnadsfritt för dig som kund. Istället tar låneförmedlarna betalt av banken som tack för att de gav banken en ny kund.

Hade jag inte fått bättre ränta om jag vänt mig direkt till banken?

Nej. Även om du hade kontaktat en bank direkt hade du fått samma villkor som du fått via en låneförmedlare.

Hur mycket kan man låna av en låneförmedlare?

Det kan variera något, men vanligtvis kan man som privatperson låna upp till 600 000 utan säkerhet. Företagare kan låna flera miljoner.

Vilken låneförmedlare är bäst?

Det är en svår fråga att svara på då det finns väldigt många, du kan jämföra alla lånen förmedlare på vår hemsida. Men för att nämna några: Lendo, Sveriges största och mest kända låneförmedlare är såklart ett bra val. Sedan finns Axo finans som är en väldigt populär förmedlare. En annan kändis på marknaden är Zmarta som ständigt får beröm från sina kunder. En mindre känd men mycket bra låneförmedlare som är värd att nämnas är Payfinans där du kan få upp till 35 olika långivare.

Finns det låneförmedlare utan UC?

Ja det finns, men inte lika många som med UC såklart. Den förmedlaren som finns som inte tar UC är Klara lån som är en sökmotor för mindre lån.
De är ett självklart val för dig som vill använda en förmedlare utan UC.


Klicka här för att se alla låneförmedlare.