Översikt

Ponture är ett svenskt bolag med över 30 års erfarenhet från finanssektorn, banksektorn och entreprenörskap. Vi gör det möjligt för små och medelstora företag i Sverige att växa genom att hjälpa till med olika typer av finansiering.

Ponture AB är en auktoriserad och oberoende förmedlare av lån och andra företagsfinansieringstjänster.

Ponture AB möjliggör att det bolag som söker finansiering kan få flertalet erbjudanden att jämföra med bara en ansökan. Utöver det erbjuds det också gratis konsultation från våra finansiella experter med många år på marknaden. Tillgång till denna expertis har generellt varit låg för små och medelstora bolag.

Eftersom många små och medelstora företag i sverige ägs eller drivs av entreprenörer med utländsk bakgrund erbjuds Pontures tjänster även på flera språk.

Ponture AB är registrerad hos Finansinspektionen som ett ”finansinstitut” och där med följer/ uppfyller Ponture alla FIs regler gällande bl.a. datasäkerhetslagstiftningen penningtvättsbedömning och GDPR.

 

Företagsledning

Carl-Viggo Östlund- styrelseordförande och medgrundare (tidigare VD för SBAB och Nordnet Bank)

Rodrigo Garay- styrelseledamot och medgrundare, (social och serie entreprenör, grundare av Diversitas och Working For Change)

Hamed Ordibehesht- styrelseledamot och medgrundare, CEO (entrepreneur, erfaren inom IT och Telecom, tidigare avdelningschef i Ericsson)

Verksamhetsstart

2015, startade affärsplanering, 2016 registrerad hos Finansinpektionen, 2017 test av olika produkter och strategi. Jan 2018 lanserades Pontures jämförelseplattform officiellt.

Samarbetspartners, kunder

21+ samarbetspartners vilket av några nämns nedan:

Marginalen bank, DBT Capital, Aros Kapital, Nordiska, Promentor Finans, Froda, OPR Finance, Ferratum Business, Mynt, Qred, Svea, Billecta, Avida, Fedelta, A.B.S Factoring, Nordiska, Finance Group, Qapitala, Approva.

Vi riktar oss till små och medelstora företag i Sverige. Hittills har vi attraherat kunder inom olika branscher bl.a. restaurang och catering, hotell, partihandel med livsmedel, produktionsfabrik, IT företag, butiker, taxi, resebolag, byggbolag, import och export, produktion, bygg, bostad och tillverkning.

Finansieringsprodukter

Företagslån (lån och krediter), factoring (fakturabelåning, fakturaköp med/utan regress) och leasing

Pontures tjänst

Vi är en oberoende och kostnadsfri tjänst för våra användare som genom oss får ta del av upp till 21 lånerbjudande snabbt och enkelt i vår plattform som hämtar både erbjudanden och villkor. Ponture gör det enkelt att jämföra och välja långivare!

Ingen säkerhet krävs

Ansökan påverkar inte kreditvärdigheten

Lånebelopp 100 000 – 40,000,000

Åldersgräns 20 år

Återbetalningstid 30 dgr- 5 år

Ränta från 1%

 

Upp till 3 månader amorteringsfrihet eller 20% reducerad avgift från utvalda partners. Jämför 21 av Sveriges bästa långivare med en ansökan online eller tala direkt med finansiella experter för bästa service och vilken typ av finansiering som passar ditt företag bäst. Låneerbjudanden inom 24h."