Sparande & Övrigt

Sparande & Övrigt

Här nedan hittar ni olika typer av sparande- och investeringsmöjligheter. Ni hittar även banker som erbjuder bra kreditkort. Bläddra och hitta det du söker efter.

SAVR är en ny plattform där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna utan att år efter år betala provisioner till någon. Resultatet blir att kunderna betalar 30 - 50 % lägre avgifter, varje år. Alltså samma fonder som hos Avanza och Nordnet men upp till hälften av avgiften.

P.F.C. är det nya sättet att få koll på din vardagsekonomi. P.F.C. är en app och ett kostnadsfritt Mastercard® som hjälper privatpersoner få koll på sina pengar. I appen kan användaren bland annat sätta en budget, se vilka kategorier som den lägger mest pengar på, frysa och tina upp sitt kort och skapa grupper för att dela köp med vänner.
Med P.F.C. slipper du även alla extra avgifter och valutapåslag på köp utomlands och du kan ta ut upp till 3000 SEK/mån helt kostnadsfritt. Alla köp kategoriseras automatiskt och användaren får ta del av data-drivna insikter om sin vardagsekonomi.

Investeringar i krediter var tidigare reserverat för banker, kreditbolag och andra större aktörer. Savelend ändrade på detta så att alla kan bygga upp en egen kreditportfölj. De förmedlar i dagsläget krediter till ett värde av ca 100 miljoner kr varje månad och har gett en genomsnittlig avkastning till sina investerare på över 9 % per år sedan lanseringen 2014. Trots Corona ser 2020 ut att följa samma trend.

Savelend erbjuder investeringar i konsumentkrediter, företagslån, fakturaköp och inkassoportföljer.

Läs mer på www.savelend.se

  • Aktien ger 7% i avkastning genom en utdelning, utdelningen är skattefritt om man köper med aktiebolag.
  • Placerar man pengar som privatperson är kapitalskatten 25%.
  • Utdelningen betalas ut månadsvis, alltså får man ett snabbt kassaflöde från sin placering.
  • En aktie kostar 2 000 kr och vill man lösa in den igen får man tillbaka 2 000 kr.
  • Vi har månadsvis emission och möjlighet till inlösen.